Hasan Ruhani: İsveç’in ılımlı politikalarını takdir ediyoruz

  • 11 Şubat 2017
  • 1.334 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İsveç’in ılımlı politikalarını takdir ediyoruz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İsveç’in ılımlı politikalarını takdir ederek, nükleer anlaşma öncesi yaptırımlar döneminde bile iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi seviyede olduğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İsveç Başbakanı’yla gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, iki ülkenin eskilere dayanan ilişkilerine değinerek, “İsveç hem bir gelişmiş Avrupa ülkesi olarak, hem de BMGK geçici üyesi olarak bizim için gayet değerli bir ülkedir” ifadelerinde bulundu.

Ruhani, İsveç’in sahip olduğu ılımlı politikalarına işaret ederek, nükleer anlaşma öncesi yaptırımlar döneminde bile iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi seviyede olduğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı, iki ülke arasındaki ulaşım, doğa, bilgi ve iletişim teknolojisi ve sanayi alanlarındaki ilişkilerin yüksek bir potansiyele sahip olduğunun altını çizerek, şu açıklamalarda bulundu: İki ülke özellikle ihracatın garantiye alınması ve bankacılık alanındaki ilişkilerini yaptırımlar öncesi dönemin seviyesine yükseltmeye kararlıdır.

Hasan Ruhani, bölgesel konular üzerinde de konuştuklarını bildirerek, “Suriye’deki ateşkes ve bu ülkenin devletiyle muhalifleri arasındaki müzakerelerin başarılı sonuca varıp Suriye’de barışın yerleşmesi de iki ülke için önemli konulardan biridir” açıklamasında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı son olarak, İsveç Başbakanı ve ona eşlik eden yüksek rütbeli bir heyetin İran’ı ziyaret etmesini iki ülkenin karşılıklı ilişkilerini ciddi anlamda geliştirmeye kararlı olduğunu gösterdiğini kaydetti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.