Bahreyn rejimi vatandaşlarını tehdit ediyor

  • 12 Şubat 2016
  • 1.014 kez görüntülendi.
Bahreyn rejimi vatandaşlarını tehdit ediyor
Bahreyn içişleri bakanlığı, bu ülke halkını 14 şubat devrim yıldönümünün 5. yılı münasebetiyle muhtemel yürüyüşlere katılmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Bahreyn genel güvenlik başkanı Tarık el’Hasan yaptığı açıklamada, genel güvenliği bozacak her türlü davete katılacaklarını tehdit ederken, böyle bir girişim ‘Cinayet’ olarak kabul edeceklerini ve kişilerin bu çerçevede cezalandırılacağını söyledi.

Bahreyn güvenlik yetkilisi, kanun dışı olarak nitelediği her türlü yürüyüş ve gösterinin anında güvenlik güçlerince bastırılacağı ve engelleneceğini ve sözde suç işleyenlerin de yargıya teslim edileceği tehdidinde bulundu.

Bu arada Bahreyn’de inkılapçı parti ve siyasi gruplar, dikta rejimin baskılarını protesto etmek amacıyla halkı 14 şubat Bahreyn devriminin yıldönümünde cadde ve sokaklara çıkmaya davet etti.

Bilindiği gibi Bahreyn’de dikta rejim aleyhinde 14 şubat 2011’de halk demokratik hakları talep doğrultusunda cadde ve sokaklara çıkmış ve barışçı gösteriler düzenlemiş ama bu girişim dikta rejimin baskı ve askeri yöntemleriyle kana bulanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.