Netanyahu’dan Filistinlilere yönelik zulme devam mesajı

  • 12 Şubat 2016
  • 729 kez görüntülendi.
Netanyahu’dan Filistinlilere yönelik zulme devam mesajı
Terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu, Batı Yaka’da siyonist İsrail’in sultasının devam edeceğini bildirdi.

Kudüs intifadasının bastırılmasında başarısız kalan siyonist İsrail’in başbakanı Netanyahu, dün yaptığı açıklamada, Filistinlilerin İsrail’i bir yahudi devlet olarak resmiyette tanımadıkları sürece silahtan arındırılmış bir bağımsız Filistin devletinin kurulmasını asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

Bu arada Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), işgal güçlerinin Batı Yaka’daki barikat ve kontrol noktalarının sayısının 2015 sonunda yüzde 20 arttığını açıkladı.

OCHA’nın hazırladığı rapora göre, işgal güçleri 2015 sonunda Batı Yaka kentleri arasındaki dolaşımı aksatmak amacıyla daha önce bulunan 452 askeri kontrol noktasına ek olarak 91 askeri kontrol noktası oluşturdu.

Yeni oluşturulan kontrol noktalarının çoğu El-Halil’de yaşayan 850 bin Filistinlinin hayatını olumsuz etkilediği ifade edildi.

Raporda ayrıca sonradan oluşturulan askeri kontrol noktalarının çoğunda işgal askerlerinin daimi olarak bulunmadığı ve kontrol noktalarının Filistinlilerin yaşadığı bölgeleri Yahudi yerleşimcilerin kullandığı ana caddelere bağlayan yollar üzerinde olduğu belirtildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.