Bahreyn’de yüzlerce aktivistin vatandaşlığı iptal edildi

  • 28 Temmuz 2018
  • 1.270 kez görüntülendi.
Bahreyn’de yüzlerce aktivistin vatandaşlığı iptal edildi

Bahreyn’de dikta rejim, bu ülkenin sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösteren aktivistlerden 738’in vatandaşlığını iptal etti.

İRNA’nın haberine göre, Bahreyn’de insan hakları alanında faaliyet gösteren bir kurum, 2012’den bu yana en az 738 kişinin vatandaşlığının iptal edildiğini bildirdi.

Bahreyn’de dikta rejim bu yıl içinde 232 kişinin vatandaşlığını iptal etmişti.

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütünün Kuzey Afrika ve Ortadoğu yürütme yardımcısı Eric Goldston, Bahreyn’le ilgili yaptığı açıklamada, Bahreyn vatandaşlarının rejim tarafından vatandaşlıklarının iptal edilmesinin uluslararası kanunların çiğnenmesi anlamına geldiğini belirterek onların vatandaşlıklarının iade edilmesini istedi.

Bahreyn’de 14 şubat 2011’den bu yana  halkın barışçı gösterileri devam ederken bu zamana kadar  yüzlerce kişi suçsuz yere  Bahreyn rejimi tarafından tutuklanmış ve barışçı gösteriler ise şiddet yoluyla önlenmiştir.

İnsan haklarını savunan kuruluşlar, bu zamana kadar Bahreyn rejiminin baskıya dayalı siyasetlerini  bir çok kez kınarken  bu ülkede siyasi reform yapılması çağrısında bulundular.

Bahreyn rejiminin siyasi reform isteyen halkın barışçı gösterilerini şiddetle bastırması sonucu bu zamana kadar çok sayıda insan öldü ve yaralandı ve binlercesi de cezaevine atıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.