Bakan Fazli: İran Amerika ve Avrupa’ya güvenmiyor

  • 15 Eylül 2019
  • 1.537 kez görüntülendi.
Bakan Fazli: İran Amerika ve Avrupa’ya güvenmiyor

İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, İran İslam Cumhuriyeti Bercam müzakereleri ile hücceti tamamladığını ve tüm dünya ile müzakere ve teamül ehli olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Fazli Cumartesi günü İran’ın kuzeydoğusunda yer alan kutsal Meşhed kentinde düzenlenen direniş ekonomisi komuta merkezinin 140. oturumunda yaptığı konuşmada, Amerikalı yetkililer İran ve 5+1 grubu arasındaki müzakerelerin sonucu olan ve BM güvenlik konseyi tarafından onaylanan bir anlaşmadan çekildiklerini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti artık Amerika ve Avrupa’ya güvenmediğini belirten Bakan Fazli, Tahran yönetimi Bercam nükleer anlaşmasındaki tüm yükümlülüklerine bağlı kaldığını, fakat Amerikalılar yükümlülüklerine bağlı kalmadıklarını kaydetti.

Bakan Fazli, münafıklar, siyonistler ve Suud rejimi 40 yıl boyunca İran İslam Cumhuriyeti hakkında yanlış analizler yaptıklarını ve bazı uygulamalarda bulunduklarını, ama hepsinde de hezimete uğradıklarını ifade etti.

İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e düzenlediği üç günlük ziyaretinin dönüşünde Cumartesi günü Meşhed kentine geldi ve direniş ekonomisi komuta merkezinin oturumuna katıldıktan sonra Tahran’a döndü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.