Başka yerde yolsuzluk, bizde yol”sus”luk…

  • 26 Kasım 2014
  • 700 kez görüntülendi.
Başka yerde yolsuzluk, bizde yol”sus”luk…

Yolsuzluk  suçlamasıyla gözaltına alınıp üç gün sorgulanan Portekiz’in eski başbakanı Jose Socrates tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkında yolsuzluk soruşturması açılan Jose Socrates, 21 Kasım günü, Paris dönüşü, Lizbon Havaalanı’nda gözaltına alınmıştı.

Socrates’in üç gün süren sorgusunun ardından tutuklama gerekçesi olarak ‘şüpheli para transferleri ve hesap hareketleri‘ gösterildi.

Tutuklama kararını ‘adaletsiz ve haksız‘ olarak tanımlayan  Sokrates’in avukatı Joao Araujo temyize başvuracaklarını açıkladı. Ancak Portekiz yasalarına göre iddianamenin hazırlanması için tanınan sekiz aylık süre boyunca eski başbakan cezaevinde tutulabilir.

Soruşturma kapsamında Socrates’in yan sıra aralarında şoförü Joao Perna’nın da olduğu üç kişi daha gözaltına alınmıştı. Portekiz basını Perna’nın yüklü miktarda nakit parayı karayoluyla Paris’te yaşayan Socrates’e götürdüğünü yazmıştı.

Gözaltına alınan diğer iki isim Socrates’in yakın arkadaşı Carlos Santos Silva ve avukat Goncalo Trindade Ferreira kefaletle serbest bırakıldı.

2005 ila 2011 yılları arasında başbakanlık görevini sürdüren Jose Socrates, Portekiz tarihinde hakim önüne çıkan ilk başbakan oldu.

Socrates, Portekiz’in borç krizine girmesinin ardından başbakanlığının ikinci dönemindeyken 2011 yılında istifa etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.