Basra’da Türk firmalarına boykot

  • 14 Aralık 2015
  • 952 kez görüntülendi.
Basra’da Türk firmalarına boykot
Irak’ın güneyinde yer alan Basra eyaleti idare konseyi, Türk mallarına boykot uygulanması ve bundan böyle Türk firmaları ile her hangi bir ticaretin yapılmaması konusunda karar aldı.

“Emarat 24” internet sitesinin bildirdiğine göre Basra eyaleti idare konseyi başkanı Sabah el-Biyroni, Irak toprak bütünlüğünün Türkiye tarafından ihlal edilmesini protesto ederek, başta petrol olmak üzere tüm alanlarda Türkiye şirketleri ile her türlü ticaret anlaşması imzalanmasını yasakladıklarını ve var olan anlaşmaların da iptali yönünde karar aldıklarını bildirdi.

Tüm Iraklı firmaların Türk firmalar ile olan anlaşmalarını derhal askıya almalarını isteyen Basra eyaleti idare konseyi başkanı, Irak devlet kurumlarından da bundan böyle Türkiye’ye her hangi bir heyetin gönderilmesinden kaçınmalarını istedi.

Biyruni, Türkiye askerlerinin Musul’daki varlığının devam etmesi durumunda bundan böyle Türk vatandaşlarının Musul hava limanına inmelerine de müsaade edilmeyeceğini bildirdi.

daha önce de Basra’da halktan bazı gruplar Türkiye’nin Irak’ın toprak bütünlüğünü ihlal ederek Musul’a asker göndermesini kınamak için gösteri düzenlemiş ve Ankara’dan Türk askerlerini geri çekmesini istemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.