Zarif, Nijerya dışişleri bakanıyla görüştü

  • 14 Aralık 2015
  • 947 kez görüntülendi.
Zarif, Nijerya dışişleri bakanıyla görüştü
İran İslam cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nijeryalı meslektaşı Geffrey Onyeama ile yaptığı bir telefon görüşmesinde bu ülkede Müslümanlara yönelik vuku bulan acı olaydan dolayı üzüntüsünü dile getirdi.

DışiÅŸleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ä°ran Ä°slam cumhuriyeti DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün (Pazartesi) Nijerya dışiÅŸleri bakanı Geffrey Onyeama ile gerçekleÅŸtirdiÄŸi telefon görüşmesinde, Nijerya’da yaÅŸanan acı olay ve Müslümanlardan bazılarının hayatını kaybetmesinden dolayı Ä°ran Ä°slam Cumhuriyet’inin üzüntüsünü dile getirdi ve bu gibi olayların bir daha gerçekleÅŸmemesi temennisinde bulundu.

Zarif bu telefon görüşmesinde “Nijerya yönetiminin bu gibi olaylara acil müdahale ederek bir daha tekrarlanmamasını saÄŸlaması ve Müslümanların can güvenliÄŸini garanti altına alması umulur” ifadesini kullandı.

Nijerya dışişleri bakanı Geffrey Onyeama da ülkede güvenliğin sağlanması ve Müslümanlara daha fazla zarar verilmemesi yönünde ülkenin ilgili yetkilileri ile yakın temas içinde olduğunu bildirdi.

Nijerya ordusuna baÄŸlı güçler Nijerya Hizbullahi Müslümanların lideri Ä°brahim ez-Zakzaki’yi gözaltına almak amacıyla dün Zarya kentinde onun evine baskında bulunmuÅŸ ve liderlerini teslim etmek istemeyen Müslümanları yaylım atışına tutarak Müslümanlardan bir grubu ÅŸehit etmiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.