Batı Yaka Güvenlik Birimleri Hamas Üyesi 4 Kişiyi Gözaltına Aldı

  • 13 Nisan 2015
  • 897 kez görüntülendi.
Batı Yaka Güvenlik Birimleri Hamas Üyesi 4 Kişiyi Gözaltına Aldı

Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’a üye oldukları gerekçesiyle Batı Yaka’da dört genci gözaltına alırken iki kişiyi de gözaltında tutmaya devam ediyor.

Ramallah vilayetinde Genel İstihbarat birimi birkaç gün önce Emced El-Bergusi isimli genci işyerine baskın düzenleyerek gözaltına alırken, aynı birim Abdullah El-Bergusi isimli öğrencinin gözaltı süresini de ikinci kez ve 15 gün süreyle uzattı. Abud köyü sakinlerinden Abdullah El-Bergusi 22 Mart’ta gözaltına alınmıştı.

Genel İstihbarat biriminin Nablus vilayetinde de En-Necah Üniversitesi öğrencisi Avni Eş-Şahşir’i ifade vermeye davet bahanesiyle gözaltına aldığı ve Eş-Şahşir’in eski esirlerden olduğu, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince daha önce de birkaç kez gözaltına alındığı ifade edildi.

Bu arada, Koruyucu Güvenlik biriminin Nablus’ta En-Necah Üniversitesi öğrencilerinden Hamza Bana’yı beş gündür gözaltında tutmayı sürdürdüğü belirtildi.

El-Halil vilayetinde ise Koruyucu Güvenlik birimi şehit Abdülkerim İrzigat’ın oğlu eski esir Tarık İrzigat’ı gözaltına aldı. Genel İstihbarat birimi de El-Halil Üniversitesi öğrencisi Bilal El-Umle’yi gözaltına aldı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.