Bedran, Hamas ve Fetih’in Doha’da Görüştüğü Haberini Yalanladı

  • 18 Ocak 2016
  • 721 kez görüntülendi.
Bedran, Hamas ve Fetih’in Doha’da Görüştüğü Haberini Yalanladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hüsam Bedran, Hamas’ın uzlaşıyı gerçekleştirme ve Filistin’deki bölünmüşlük haline son verme konusunda istekli olduğunu ifade etti.

Uzlaşının sağlanması için Filistinli gruplarla görüşmeleri sürdürdüklerini belirten Bedran, bu grupların başında Fetih’in geldiğini söyledi.

Bedran, dün akşam (17 Ocak Pazar) yaptığı açıklamada, yerel El-Quds gazetesinin yayınladığı ve Katar’ın başkenti Doha’da Hamas ve Fetih liderlerinin görüştüğünü iddia eden haberin asılsız olduğunu bildirdi.

Hamas sözcüsü, hareket liderlerinin Filistin halkının fedakârlıklarına uygun bir milli uzlaşının sağlanması için çabalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Filistin’de yayınlanan yerel El-Quds gazetesi, Hamas ve Fetih hareketleri arasında bir aydır yoğun bir şekilde uzlaşı görüşmelerinin devam ettiğini ve görüşmelerde epey mesafe alındığını, Doha’da Hamas lideri Halid Meşal başkanlığındaki heyet ve Fetih Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril Er-Recub başkanlığındaki heyet arasında görüşmelerin devam ettiğini öne sürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.