Beşar Caferi muhalifleri Cenevre bildirisini kabul etmemesini eleştirdi

  • 23 Mart 2016
  • 766 kez görüntülendi.
Beşar Caferi muhalifleri Cenevre bildirisini kabul etmemesini eleştirdi
Suriye hükümeti müzakereci heyeti başkanı, muhalefetin Cenevre1 oturumu ardından onaylanan bildirileri kabul etmek istemediğini belirterek, Cenevre müzakerelerinde hala asıl konulara girmediklerini belirtti.

İRİB’in salı günü el-Ahbariye kanalından naklen verdiği habere göre Beşar Caferi yaptığı açıklamada, Suriyeli müzakereci heyetin müzakerelerde temel aldığı ölçülerin 2268 ve 2254 sayılı bildiriler ve Viyana ile Münih bildirileri olduğunu, bunun uluslararası toplum tarafından kabul gördüğünü ve kendilerine özel olmadığını ifade etti. Caferi muhalefetin, zamanı Cenevre 1’e geri götürmek istediğini, öyle ise onların Cenevre 1 ardındaki bildirileri kabul etmediği anlamına geldiğini söyledi.

Cenevre’de Suriye hükümeti müzakereci heyeti başkanı Caferi ayrıca terörizm ile ilgili Suriye ulusal ilke ve bilgilerinin de Mistura’ya iletildiğini, aslında terörizm meselesinin Şam tarafından gündeme gelmediğini, fakat ilk fırsatta konuyu gündeme getirmek istediklerini, zira Suriye yönteminin terörizm ile mücadeleye öncelik verdiğinin kimseden gizli olmadığını da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.