Türkiye’de turizmde kayıp 12 milyar doları bulur

  • 23 Mart 2016
  • 1.110 kez görüntülendi.
Türkiye’de turizmde kayıp 12 milyar doları bulur
Rusya ile yaşanan kriz ve artan terör olayları sonrasında bu yıl toplam 28 milyar dolarlık turizm gelirinin 12 milyar dolar kayba uğrayacağı tahmin ediliyor.

PRESSTV’nin bildirdiğine göre Antalya Ticaret ve Sanayi Odası-ATSO Başkanı Davut Çetin, “Karamsarlığa kapılmadan bu sıkıntıyı hep birlikte çözmemiz gerekiyor” diyerek, şunları söylüyor: “Önce kasım ayında Rusya ile yaşanan kriz ardından hain terör saldırıları geldi. Geçen yıl Türkiye’nin turizm geliri 3 milyar dolar civarında azaldı ve bunun önemli kısmı Antalya’nın kaybı oldu. Bu yıl ise sadece Antalya’nın kaybı bunun 2 katını yani 6 milyar doları bulacaktır. Bu durum, diğer illerimizi de etkiler.” dedi.

Çetin hali hazırda turizm sektöründeki durgunluk nedeni le sadece Antalya’da yaklaşık 80-100 bin kişinin işsiz kalacağını belirtti.

Bu arada Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacı Süleymanoğlu da,”turizm sektörü ile ilgili önceki raporlarda 8 milyar dolar gelir kaybı tahmin ediliyordu, fakat İstanbul’daki son saldırı ile bu durum daha da kritik hale geldi” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.