Beşar Caferi: Soçi’deki ”Ulusal Diyalog Oturumu”na katılacağız

  • 23 Aralık 2017
  • 977 kez görüntülendi.
Beşar Caferi: Soçi’deki ”Ulusal Diyalog Oturumu”na katılacağız

Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan Suriye konulu görüşmelerin 8. turunun son gününde dün Beşşar Caferi başkanlığındaki Suriye heyetinin yanı sıra tüm heyetlerin katılımıyla genel bir toplantı düzenlendi.

Genel oturumun bitiminde basına kısa bir açıklama yapan Suriye heyeti başkanı Caferi; Astana 8 görüşmelerinde özellikle İdlib olmak üzere gerilimi azaltma bölgeleri anlaşması üzerinde odaklanıldığını belirtirken,  29-30 Ocak tarihlerinde  Rusya’nın Soçi kentinde yapılacak ”Ulusal Diyalog Oturumu’na katılacaklarını söyledi.

Suriye’nin Soçi’de düzenlenmesi beklenen Suriye Ulusal Diyalog Konferansına gerekli hazırlıkları ciddiyet ve özenle yapacağını belirten Caferi; bu konferansın Suriyeliler arasında diyalogun temelini teşkil edeceğini söyledi.

Bu arada Suriye’de gerilimi azaltma bölgeleri anlaşmasının garantör devletleri Rusya, İran ve Türkiye Astana 8 turunun bitiminde Kazakistan Dışişleri Bakanı Hayrat Abdrahmanov’un okuduğu ortak bir beyan yayınladılar.

Üç ülkenin Suriye’nin egemenliği, toprak bütünlüğü ve selametine tam bağlılıklarının ifade edildiği beyanda; gerilimi azaltma bölgelerinde çatışmaların durdurulması çabasında oldukları kaydedildi.

Beyanda Suriye’de IŞİD’in yok edilmesi ve Nusra Cephesine karşı savaşın devam edilmesinin ülkedeki krize Cenevre süreci aracılığı ve BM çatısı altında siyasi çözüm sağlamaya katkı sağlayacağı ifade edildi.

Garantör ülkelerin Astana 9. turunun Şubat ayının ikinci yarısında düzenlenmesi üzerinde görüş birliği sağladıklarına dikkat çekilen bültende Astana görüşmeleri ve Soçi konferansının Cenevre sürecine destek ve tamamlayıcı oldukları belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.