Kudüs’e destek ve ABD’yı kınama gösterilerinde 2 Filistinli ÅŸehit oldu

  • 23 Aralık 2017
  • 1.129 kez görüntülendi.
Kudüs’e destek ve ABD’yı kınama gösterilerinde 2 Filistinli ÅŸehit oldu

Kudüs’e destek ve Amerika Başkanı Trump’ın kararını protesto etmek için dün Kudüs, Batı Yaka ve Gazze’de yapılan gösterilerde işgal güçlerinin gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanması sonucu 2 kişi şehit olurken, yüzden fazla kişi de yaralandı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudra yaptığı açıklamada, dün  Cuma namazından sonra Cibaliye beldesinin doğusunda 2 Filistinlinin  işgal güçlerinin ateşiyle şehit olduğunu en az 105 kişinin  de yaralandığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, dün Cuma namazından sonra başlayan gösterilerin özellikle Ramallah, El-Halil, Nablus, Selfit, Beytlahim, Cenin, Kudüs ve Gazze’nin doğu ve kuzey kesiminde yoğunlaştığını söyledi.

Kızılay Teşkilatı verdiği bilgide, işgal güçlerinin Beytlahim’in kuzeyinde yer alan askeri geçiş noktasında yapılan gösteriye sert müdahale eden işgal güçlerinin 12 kişinin yaralanmasına neden olduklarını belirtti.

Aynı şekilde Batı Yaka’nın Ramallah, Elbire, Beytlahim, Elhalil, Selfit, Kalkiliya, Nablus, Tubas, El-Ağvar ve Gazze sınırında  gösteri ve yürüyüşler düzenlendi.

Kudüs’e sahip çıkma adına Filistinli gruplar tarafından İrade Cuması olarak ilan edilen dün Cuma namazından sonra işgal altındaki Filistin topraklarının hemen hemen yer yerinde gösteri ve yürüyüşler vardı. Göstericiler Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan eden Amerika Başkanı Trump’ın kararını telin ettiler.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Siyonist işgal rejimi İsrail’in başkenti kabul etmesine karşı tepkilerini ortaya koymak için dün en az  45 bin Filistinli Öfke Cumasında Mescidi Aksa’da Cuma namazı ifa etti.

Cuma namazı için Mescidi Aksa’ya akın eden Filistinliler namazdan sonra Aksa avlusunda düzenledikleri gösteride, Amerika Başkanı Trump’ın kararını kınayarak, Kudüs şehrinin tarihi ve dini konumunun değiştirilmesine karşı olduklarını ifade ettiler.

Cuma hutbesini Kudüs ve Kudüs’ün Amerika Başkanı Trump’ın Siyonist işgal rejiminin başkenti ilan etme kararına ayıran Mescidi Aksa hatibi Şeyh Muhammed Selim, Filistin davasına sahip çıkmayan, Amerika’nın son kararına karşı sadece kınama ve eleştiriyle yetinen Arap ve İslâm ülkelerinin liderlerini eleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.