Beşar Esad: ‘Ilımlı Muhalifler’ Değil Silahlı Gruplardır…

  • 26 Ocak 2015
  • 795 kez görüntülendi.
Beşar Esad: ‘Ilımlı Muhalifler’ Değil Silahlı Gruplardır…

Suriye’deki taraflar arasında uzlaşmanın sağlanması için en uygun yola ilişkin soruya cevabında Beşar el Esad; şüphesiz direk olarak silahlılarla muhatap olmaktan ibaret olduğunu söyledi.

Sözlerine devam eden el Esad; Suriye’de iki tür silahlıların bulunduğunu söyledi. Büyük çoğunluğunun IŞİD ve Nusra Cephesi gibi Kaide örgütüne tabi olduklarını söyledi. Kaide Örgütüne benzer başka silahlı grupların bulunduğuna dikkat çeken el Esad, fakat bunların daha küçük hacimlerde olduğunu söyledi.

El Esad aynı zamanda Obama’nın ‘ılımlı muhalifler’ olarak nitelendirdiği hayali bir muhalefetin bulunduğunu ifade etti. Gerçekte bunun muhalefet değil de silahlı gruplar olduğunun altını çizen el Esad; son olarak bunların büyük çoğunluğunun da Kaide Örgütüne tabi gruplara yada Suriye ordusuna katıldıklarını belirtti. El Esad son birkaç gün içinde çok sayıda silahlının ordu saflarına döndüğüne dikkat çekti.

Silahlı grupları bırakıp ordu saflarına dönenlerin daha önce orduda bulunanlar olup olmadığına ilişkin soruya cevabında el Esad; ordu saflarına dönenlerin büyük çoğunluğunun daha önce orduda bulunduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.