Beşar Esad: Irak’ta Suriye’deki Terörün Aynısıyla Mücadele Ediyor…

  • 26 Ocak 2015
  • 788 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Irak’ta Suriye’deki Terörün Aynısıyla Mücadele Ediyor…

Bölgede Suriye’ye ortak olabilecek taraflara ilişkin soruya cevabında el Esad; örnek olarak Irak’ın da Suriye’deki terörün aynısıyla mücadele ettiğini belirtti.

Suriye’nin eskisi gibi tek bir devlet çatısı altında birleşmesi ihtimaline ilişkin soruya cevabında el Esad; Suriye ordusunun vatanın her karış toprağında olmasa da her bölgesinde mevcut olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı el Esad; Suriye’nin her bölgesinde ve her yönünde Suriye ordusunu destekleyen halkın bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, Suriye ordusunun da istediği zaman istediği bölgeye girme gücüne de sahip olduğuna yeniden vurgu yaptı.

Suriye halkının muhtelif kesimleri ve bileşenleriyle Suriye’nin birlik ve beraberliğinden yana olduğunu belirten el Esad; aksi halde bunca uzun süre ayakta kalmasının mümkün olmadığına işaret etti.

ABD Başkanı Barack Obamaya göndermek istediği mesaja ilişkin soruya cevabında ise el Esad; doğal olarak her yetkiliden halkının çıkarları doğrultusunda hareket etmesini istemenin doğal olduğunu söyledi.

Sözlerine devam eden el Esad herhangi bir Amerikalıya sorulması gereken sorunun, ABD idaresinin Suriye’de yada tüm bölgede terörü desteklemesinden ne elde ettiği sorusu olduğuna işaret etti.

El Esad; ABD’nin kukla devletler yada yöneticiler arayışına son vermesi gerektiğini belirten el Esad; ABD’nin güçlü bir devlet olmasına rağmen son zamanlarda birçok konudaki savaşını kaybetmesi arkasındaki gerçek nedenlerin sorgulanması zamanı geldiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.