Beşar Esad: İsrail, 2 Yıldan Beri Suriye’ye Saldırıyor…

  • 26 Ocak 2015
  • 1.028 kez görüntülendi.
Beşar Esad: İsrail, 2 Yıldan Beri Suriye’ye Saldırıyor…

İsrail’in bir süre önce Suriye’nin Kunaytra kırsalında bir araç konvoyunu hedef almasına ilişkin konuda Beşar el Esad; 1974 yılında imzalanan ateşkes anlaşmasından şu ana dek hiçbir zaman Golan toprakları üzerinden İsrail’e karşı hiçbir eylemin yapılmadığını belirtti. El Esad; dolayısıyla İsrail’in Kunaytra kırsalında bulunduğu saldırıyı ‘Golan toprakları üzerinden kendisine bir saldırı planı olduğu ve bu planı çökertme amacıyla yaptığına’ ilişkin iddialarını hiçbir doğuluk yada mantıklı yanı bulunmadığını söyledi.

Sözlerine devam el Esad; İsrail’in Hizbullah’ta belirli şahsiyetlere suikast düzenleme amacıyla bu saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti.

İsrail’in Suriye’deki olaylara ‘kendi çıkarları tehlikeye girmeden’ herhangi bir müdahalede bulunmama özeninde olduğu iddiasına ilişkin soruya cevabında el Esad; bunun kesinlikle doğru olmadığının altını çizdi.
Cumhurbaşkanı el Esad; İsrail’in iki yıldan beri herhangi bir geçerli neden olmaksızın Suriye’ye saldırdığını belirtti.

İsrail’in Suriye’deki saldırılarının Hizbullah’a yönelik olduğu iddiaları konusunda el Esad; bunun da doğru olmadığını, öyle ki İsrail’in Suriye’de Suriye ordusuna tabi mevkileri hedef aldığının altını çizdi. Suriye ordusuna tabi mevkiler ile Hizbullah arasında bağlantı olmadığını ifade eden el Esad; dolayısıyla İsrail’in bulunduğu tüm iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.