Beşar Esad’dan Hasan Ruhani’ye Mektup

  • 17 Aralık 2014
  • 1.278 kez görüntülendi.
Beşar Esad’dan Hasan Ruhani’ye Mektup

Suriye devlet başkanı İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerin daha da geliştirilmesini istedi.

Lübnan el-Mayadin televizyonunun verdiği habere göre Suriye devlet başkanı Beşar Esad İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye gönderdiği mektupta, Amerika ve işgal rejimi İsrail’in nüfuzunu engellemek amacıyla İran ve Suriye arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesini istedi.

Öte yandan Hasan Ruhani el-Halki ile yaptığı görüşmede Suriye halkı ve ordusunun 4 dört yıla yakın bir süre mükemmel bir şekilde tüm ihanet ve komplolara karşı koyduklarını belirterek, “Bugün artık tüm dünya Suriye halkı ve ordusunun teröristlere ve dış komplolara karşı savaş verdiğini” anlamıştır dedi.

Cumhurbaşkanı Suriye krizinin sadece siyasi diyalog ve müzakere ile bir çözüme kavuşabileceğini ve İran halkı ve hükümetinin gönlünün güvenlik ve istikrarın bir an önce Suriye’ye geri dönmesinden ve bu vesile ile de Suriyeli mültecilerin kendi vatan ve evlerine dönmekten yana olduğunu belirtti.

Hasan Ruhani el Halki’nin bu ziyaretini iki ülke ilişkilerini daha da ileriye taşımak için bir fırsat olduğunu ve ikili ve özellikle de ekonomik alandaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini istedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.