Cihangiri ve el-Halki ortak basın toplantısı düzenledi

  • 17 Aralık 2014
  • 938 kez görüntülendi.
Cihangiri ve el-Halki ortak basın toplantısı düzenledi

İslami İran Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı ve Suriye başbakanı ikili görüşmelerinin sonunda Tahran-Şam ilişkilerinin daha da geliştirilmesi zaruretini vurguladılar.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Ishak Cihangiri, İran’ın Suriye desteğinin stratejik bir mesele olduğunu belirterek, Tahran ve Şam münasebetlerinin özellikle ekonomik alanda daha da artırılmasına karar verildiğini ve bu hususta iki ülke kamu ve özel sektör karşısındaki engellerin giderilmesine çalışıldığını belirtti.

Cihangiri, Suriye’nin Siyonistler başta olmak üzere düşmanlara karşı ön direniş cephesi olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

İşgal rejimi İsrail’in Suriye topraklarına son saldırısını kınayan Cihangiri, İran halkı ve hükümetinin teröristler karşısında Suriye’ye ciddi destek verdiğini belirtti.

Bugün bütün bölgesel ve uluslararası tarafların Suriye’nin terörizme karşı mücadelesini kabul ettiğini hatırlatan Cihangiri, Suriye halkının terörist gruplara karşı koyduğu direnişinden övgüyle bahsetti.

Suriye Başbakanı Vail el-Halaki de, İran’ın bölgede ve hatta bölge dışında güvenliği ve istikrarı pekiştirmedeki rolüne vurgu yaparak, iki ülke arasında işbirliği güçlendirmek ve koordinasyon için Tahran’a geldiğini belirtti.

El-Halaki, bugün Suriye halkının Siyonistler başta olmak üzere İslam düşmanları karşısında daha güçlü bir inançla direndiğini ifade ederek, Suriye halkının, İran’ın çok yönlü desteği olmasaydı, şimdiki zaferin elde edilmeyeceğinden emin olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.