BM İnsan Hakları Komiserliği’nden İran açıklaması

  • 28 Kasım 2018
  • 1.734 kez görüntülendi.
BM İnsan Hakları Komiserliği’nden İran açıklaması

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın İran’a karşı tek yanlı ve kanunsuz zalimce yaptırımlarının açık bir şekilde insan hakları ihlali olduğunu bildirdi ve sert dille eleştirdi.

Zarif, dün Cenevre’de Uluslararası Afganistan Konferansı kulisinde BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet  ile görüşmesinde,  İran’ın kalıcı güvenliğinin temelinde halkına olan güveni ve desteği olduğunu belirterek, insan haklarına saygı göstermenin yalnızca ahlaki bir görev olmadığını aksine ulusal güvenlik için zaruri olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı, insan hakları kavramının  BM ve uluslararası platformlarda  başka ülkelere zorba güçler tarafından baskı aracı olarak kullanılmasına da tepki göstererek, bu doğrultuda İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik bildirileri de sert dille eleştirdi.

BM insan hakları yetkilisi de, İran dışişleri bakanı Zarif ile görüşmesinden duyduğu memnuniyeti bildirirken, İran’la yapıcı ve yararlı teamüle hazır olduklarını bildirdi.

(Bu arada İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Zarif, dün  Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Peter Maoer ile yaptığı görüşmede, İran aleyhinde Amerika’nın uyguladığı tek taraflı gıda ve ilaç ambargosunu gündeme getirerek, uluslararası kurumların bu konuda faal olması gerektiğini söyledi.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.