Kuveyt’in Yemen’e yaptığı insani yardımlara BAE el koydu

  • 28 Kasım 2018
  • 1.237 kez görüntülendi.
Kuveyt’in Yemen’e yaptığı insani yardımlara BAE el koydu

BM tarafından açlık tehdidinin dorukta olduğu uyarısının yapıldığı Yemen’e Kuveyt’in gönderdiği insani yardıma Birleşik Arap Emirleri el koydu.

el’Cezire kanalının yayınladığı video haberde, BAE’nin sözkonusu yardımlara el koymasının ardından yardımları Yemen’in güneyinde yer alan Aden karayolundaki bir askeri üssün deposuna intikal etti.

Kuveyt’in Yemen’e insani yardımlarının  47 kamyondan oluştuğu ve bunların gıda maddesi ve temel ihtiyaç malzemeleri olduğu bildiriliyor.

BM çocukları destekleme fonu,  geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada açlık tehlikesinden dolayı 85 bin Yemenli çocuğun ölümle karşı karşıya olduğunu bildirmişti.

Suudi rejiminin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin mart 2015’ten beri Yemen’e başlattıkları saldırılarda bu zamana kadar 14 binin üzerinde Yemenli sivil ölürken onbinlercesi yaralandı ve milyonlarcası da evinden barkından oldu.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Yemen’de 18 milyon kişinin açlık tehdidi ile karşı karşıya olduğunu aktardı.

Ülkede 8 ila 14 milyon kişinin de ileri derecede açlığın eşiğinde olduğunu belirten Beasley, hastanelerdeki durumun ‘içler acısı’ olduğunu söyledi.

Beasley, ziyaret ettiği hastanelerden birinde bir çocuğu gülümsetmeye çalıştığında kendisini ‘bir hayaleti gıdıklar’ gibi hissettiğini ifade etti.

BM’ye göre, Yemen’de 22 milyondan fazla kişi insani yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.