BM, Yemen Krizi Konusunda Yine Aciz Kaldı

  • 02 Mayıs 2015
  • 842 kez görüntülendi.
BM, Yemen Krizi Konusunda Yine Aciz Kaldı

BMT güvenlik konseyi’nin Yemen konulu oturumu sonuçsuz kaldı.

Yemen’de taraflar arasında ateşkesin sağlanması için Rusya tarafından önerilen bildiri taslağı konusunda güvenlik konseyi üyelerinin görüş birliğine varamadığı duyuruldu.

Rusya elçisi Vitali Çurkin kapalı kapılar ardında yapılan oturumun sonunda yaptığı açıklamada, güvenlik konseyi üyelerinin kendi yönetimleri ile bu konuda istişarede bulunmak istediklerini duyurdu.

Çurkin Yemen’de insani yardımların ulaştırılması için en azından dostane bir ateşkese ihtiyaç olduğunu, fakat kendilerinin bu konuda başarılı olamadıklarını belirtti.

Rusya, 26 mart tarihinden itibaren arap koalisyonun saldırılarına maruz kalan Yemen’de yaşanan insani facia konusunda karar almak için güvenlik konseyinin toplanmasını istemişti.

Rusya, bildiri taslağında güvenlik konseyinden, BM tarafından Yemen’e gönderilen yeni elçisi İsmail Şeyh Veled’e destek verilmesi ve sürdürülebilir siyasi çözümün bulunmasını istemişti.

BM genel sekreteri Perşembe günü çatışan taraflara seslenerek, hastaneler ve yakıt temin depolarına saldırmamaları, aksi halde insani yardımların gelecek günlerde durdurulacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.