BM’den Yemen’deki insani facia konusunda uyarı

  • 06 Aralık 2018
  • 1.470 kez görüntülendi.
BM’den Yemen’deki insani facia konusunda uyarı

Birleşmiş Milletler Yemen’de insani buhranın giderek arttığını ve bu durumun 2019’da daha da kötü hal alacağı uyarısında bulundu.

El-Alem kanalına göre, BM dün verdiği haberde, yaklaşık 24 milyon Yemenlinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu, halkın yüzde 75’inin açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu bildirdi.

BM’ye bağlı Dünya Gıda Fonu  FAO’nun yürütme müdürü David Beazley, bir çoklarının Yemen’in insani facianın eşiğinde olduğunu söylediklerini, fakat aslında bu ülkenin faciaya yakalandığını ve buna katlandığını bildirdi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock 2019 yılında Yemen’e daha fazla insani yardım yapılmasını isteyerek savaşzede Yemen’in bir felaketin eşiğinde olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Birleşmiş Milletler Teşkilatı Genel Sekreteri Antonio Guterres de  bir süre önce Yemen’in durumunu dünyadaki en büyük insani kriz olarak değerlendirerek ”Bu ülke uçurumun kenarındadır.” demişti.

Suudi elebaşlığındaki askeri koalisyon son dört yılda bütün uluslararası kınamalara rağmen kendi insanlık dışı girişimlerinden ve davranışlarından zerrece vaz geçmemiştir. Bu koalisyon Yemenli çocukları ve sivilleri hedef alırken, ülkenin tüm alt yapısını enkaza çevirmekle bu ülkeyi insani bir faciaya doğru sürüklemektedir.

Suudi elebaşlığındaki koalisyonun Yemen’e saldırması ve ölüm, avarelik, hastalık ve kıtlığı Yemen halkına dayatması bu ülkeyi insani durum bakımından krizin odağı haline getirmiştir.

Son zamanlarda askeri anlamda sahada bir başarı elde edemeyen Suudi Koalisyonu, sivil mekanlar ve insanları, kimi zamanlar da çarşıları ve camileri, sağlık hizmetleri araçları ve hatta öğrencileri ve avareleri taşıyan otobüsleri vurarak kendi mağlubiyet ve başarısızlıklarını telafi etmek istiyor. Suudiler bu cinayetlerini gerçekleştirdiği sırada ise Amerikalıların geniş çaplı desteklerinden de yararlanıyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.