Bölgede İngiltere’ye karşı nefret artıyor

  • 29 Ocak 2017
  • 1.084 kez görüntülendi.
Bölgede İngiltere’ye karşı nefret artıyor

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu sekreteri Muhsin Rızai, İngiltere başbakanının İran aleyhindeki açıklamasına karşı gösterdiği tepkide, bölgenin her neresinde olursa olsun İngiltere’nin gizli planlarının görüldüğünü söyledi.

Rızai, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, İngiltere başbakanının İran aleyhindeki açıklamasını eleştirirken, İngiltere başbakanının, İran’ın Tahran’dan Akdeniz’e kadar nüfuz ettiğini ve buna karşı dostların desteklenmesi gerektiğini bildirdiğini fakat İran’ın 40 yıl öncesinden bölge halklarının gönüllerine oturduğunu bilmediğini söyledi.

İngiltere başbakanı, cuma günü  Amerika’nın  Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde  yaptığı açıklamada, İran’ın ortadoğu bölgesinde nüfuzunun azaltılmasının öncelikli olması gerektiğini  belirtmiş ve Londra’nın bu konuda Fars Körfezi’ndeki dostlarını destekleyeceğini  ve böylece İran’ın Akdeniz bölgesinde nüfuzunu önleyeceğini bildirmişti.

Rızai, İngiltere başbakanının bu açıklamasının her ne kadar Irak, Suriye ve Yemen’de yenilgiler alan  Suudi rejimi gibi dostlarına bir moral vermek amacıyla yapıldığını belirtirken, ama İngiltere bilsin ki, İran halkı kendilerinden nefret ediyor dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.