Bölgede iyi ve kötü terörizm yoktur

  • 04 Kasım 2016
  • 1.166 kez görüntülendi.
Bölgede iyi ve kötü terörizm yoktur

İran İslam cumhuriyeti Ankara büyükelçisi, bölgede radikalizm ve terörizmin en önemli tehdit olduğuna işaretle, bölgede iyi ve kötü terörizmin olmadığını belirtti.

İran İslam cumhuriyeti Ankara büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian fard dün akşam Türkiye  Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı emekli Tümamiral Soner Polat ile görüşmesinde, savunmasız insanları canlı canlı ateşte yakanlar, savunmasız insanları kalkan olarak kullanan ve esirlere İslam’ın insani öğretilerine aykırı davrananların müslüman olmadığını belirtti.

İran’ın Ankara büyükelçisi İran’ın, Türkiye’nin zor günü dostu olduğuna işaretle, kamuoyunu rahatsız etmek için bazı medya organlarında şii ve sünni arasında ihtilafları gündeme getirmenin yanlış olduğuna işaretle, yılda en az 1,5 milyon İranlının Türkiye’yi ziyaret ettiğini, kardeşleri ile iyi ilişkileri olduğunu ve iki halk arasında asla şii ve sünni konuların gündemde olmadığını söyledi.

Taherian Fard Türkiye’de darbe teşebbüsünün ilk anlarından itibaren İran’In Türkiye halkı, hükümeti ve demokrasisine desteğinin de bu iyi ilişkilerin kanıtı olduğunu ifade etti.

İran ve Türkiye arasında gelişmekte olan ikişkilere de değinen büyükelçi, her iki tarafın,ortak düşmanların planlarının aksine ikili ilişkilerin bölge gelişmelerinden etkilenmemesine çalışmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yapılan görüşmede Türkiye  Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı emekli Tümamiral Soner Polat da bölge gelişmelerine işaretle, ikili ilişkilerin gelişmesi, bölgesel işbirliği ve komşular arasında dayanışmanın kurulmasını, Ankara’nın dış siyaset önceliklerinden olduğunu belirterek, “Eğer İran ve Türkiye bölge gelişmeleri konusunda ortak bir görüşe varmazlarsa, bölgesel koalisyon bir hayalden öte olmayacaktır” dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.