Brian Hook’dan İran’a yönelik maksimum baskı siyasetlerine devam vurgusu

  • 17 Ekim 2019
  • 770 kez görüntülendi.
Brian Hook’dan İran’a yönelik maksimum baskı siyasetlerine devam vurgusu

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ‘İran Eylem Grubu’ başkanı Brian Hook, ülkesinin İran’a yönelik maksimum baskı siyasetlerinin devam edeceğini açıkladı.

Brian Hook, dün  Amerikan senatosu dış ilişkiler komitesi oturumunda yaptığı açıklamada, Amerikan yönetiminin  diplomasi yoluyla İran’a yönelik maksimum baskı ve iktisadi yaptırımları sürdürmesi ve hedeflerine ulaşması gerektiğini söyledi.

Hook, ayrıca çok yönlü bir anlaşmaya da temasla, bu anlaşmanın asıl ekseninin, İran’ın bölgede girişimleri, nükleer programı, füze programı ve İran cezaevlerinde bulunan Amerikalı tutukluların durumu olduğunu söyledi.

Amerikalı sözkonusu yetkili,  iddialarının devamında, Amerika’nın nükleer anlaşmada olmadığı zamanda İran’ın Hizbullah ile füze konusunda işbirliği yaptığını ve bölge buhranlarına da müdahale ettiğini ileri sürdü.

Trump yönetimi 8 mayıs 2018’de nükleer anlaşmadan çıktığını ilan ederken İran aleyhinde arttırılmış çok yönlü yaptırımları uygulamaya başladı ve İran ise Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkmasını, uluslararası kanunların ayaklar altına alması olarak niteliyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.