Burucerdi: ABD ile tek mücadele yolu iktidarla durmaktır

  • 06 Aralık 2018
  • 3.719 kez görüntülendi.
Burucerdi: ABD ile tek mücadele yolu iktidarla durmaktır

İran ve Kuzey Kore parlamentoları dostluk grubunun İranlı eşbaşkanı Alaeddin Burucerdi, İran İslam Cumhuriyeti ve Kuzey Kore’nin Amerika’nın zorbalıklarına karşı iktidarla durmaları bu süper güçle mücadelenin tek yolu olduğunu belirtti.

İran parlamentosundan bir heyetin başkanlığından Kuzey Kore’ye giden Alaeddin Burucerdi İran ve Kuzey Kore parlamentoları dostluk grubunun Kuzey Koreli eşbaşkanı ve bu ülkenin yüksek eğitim Bakanı Thae Hyong Chol ile görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyeti ve Kuzey Kore arasındaki ilişkiler İslam inkılabından sonraki yıllarda sürekli gelişme kaydettiğini belirtti.

İran’ın parlamenter heyeti Başkanı Burucerdi, İran İslam Cumhuriyeti Kuzey Kore’nin dayatılan savaş yıllardan İran ordusuna silah desteğini unutmayacağını vurguladı.

Görüşmede İran ve Kuzey Kore parlamentoları dostluk grubunun Kuzey Koreli eşbaşkanı ve bu ülkenin yüksek eğitim Bakanı Thae Hyong Chol da iki ülke arasındaki ilişkilerin sürekli gelişmesi, liderlerin iradelerinin sonucu olduğunu belirtti.

İran parlamenter heyeti İran ve Kuzey Kore parlamentoları dostluk grubunun Kuzey Koreli eşbaşkanı ve bu ülkenin yüksek eğitim Bakanı Thae Hyong Chol’un daveti üzerine Çarşamba günü Piyong Yang’a gitti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.