Cabiri Ensari, Beşar Esad ile görüştü

  • 16 Kasım 2017
  • 1.308 kez görüntülendi.
Cabiri Ensari, Beşar Esad ile görüştü

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari ve beraberindeki heyet Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Suriye dışişleri bakanı Velid Muallim ile görüştü.

SANA’nın haberine göre, Suriye ve bölgedeki son gelişmeler ve gündemin ele alındığı görüşmede Esad, bölge ve dünyanın birçok devletinde yaşanan gelişmeler ve durumların, Suriye’nin kendisine ve halkına karşı yürütülen savaşın başında izlediği politika ve tutumların doğruluğunu kanıtladığına dikkat çekti.

Esad bazı devletlerin Suriye’ye karşı savaşında kendi dar çıkarlarını sağlama amacıyla Ortadoğu gibi oldukça önemli ve hassas bir bölgede güvenlik istikrarı sabote ettiklerinin altını çizdi.

Sözlerine devam eden Beşar Esad, bu devletlerin izledikleri bu yanlış politikalarının doğuracağı faciasal sonuçları hesaplamadıklarını vurguladı.

Cabiri Ensari de bu görüşmede, Suriye’nin bu savaşta sağlayacağı zaferin sadece Suriye ve halkı açısından değil, İran halkı ve kendi vatanlarını savunma hakkına inanan tüm halkların zaferi olacağının altını çizdi.

Cabiri Ensari ayrıca Suriye dışişleri bakanı Velid muallim ile görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Cabiri Ensari, İran İslam Cumhuriyeti, Suriye ve öteki müttefiklerin siyasi inisiyatif alanında da önemli başarılar kaydettiklerini ve tüm bu gelişmelerin olumlu bir çizgide devam etmekte olduğunu bildirdi.

Ensari, Suriye temaslarından amacının Suriye ve bölgedeki son gelişmeler ve siyasi olayların irdelenmesi, gelecek programlarla ilgili Suriyeli makamlarla görüşmek olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.