Caferi: ABD Suriye’deki terör örgütlerini destekliyor

  • 13 Nisan 2017
  • 1.101 kez görüntülendi.
Caferi: ABD Suriye’deki terör örgütlerini destekliyor

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi, ABD yönetiminin terörü destekleyerek Suriye’de sivillere karşı insanlık dışı cinayetler işlediğini ifade etti.

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, BM’de yaptığı konuşmada, “ABD’nin önderliğindeki uluslararası koalisyon DEAŞ ve Nusra Cephesi gibi terör örgütlerine askeri destek sağlayarak onları koruma altına almaktadır. Siyonist Rejim de Nusra Cephesi’ne destek verip Katar’ın mali yardımlarıyla yaralı teröristleri tedavi ediyor” ifadelerinde bulundu.

“ABD yönetimi terörizmi yönetip Suriye’de sivillere karşı insanlık dışı cinayet işlemektedir. ABD, terör örgütlerinin gücü azalırken Suriye’ye karşı saldırı düzenlemiştir ve teröristler için elinden geleni yapıyor” diyen Caferi, 2013’te Şam’a bağlı Doğu Guta’da gerçekleşen kimyasal silah saldırısında ABD’nin de parmağı olduğunu Wikileaks’in de açıkladığını söyledi.

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi, “Şam yönetimi terör örgütlerinin elinde zehirli kimyasal madde (sarin gazı) olduğunu ve Libya’dan Türkiye yoluyla Suriye’ye getirilidiğini 90’tan fazla mektupla BM’ye bildirmiştir” açıklamasını yaptı.

Suriyeli yetkili son olarak, “ABD’nin askeri saldırıları Suriye’nin teröre karşı mücadele ve barış müzakereleri yolundaki kararlılığına zarar veremez” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.