Fua ve Keferya’daki Sivillerin Tahliyesi Sürüyor

  • 13 Nisan 2017
  • 1.092 kez görüntülendi.
Fua ve Keferya’daki Sivillerin Tahliyesi Sürüyor
Keferya’da bulunan bir yerel kaynak tarafından, Fua ve Keferya’nın kuşatma altındaki ilçelerinde yaşayan vatandaşları güvenli bölgeye taşıyacak otobüslerin bölgeye girdiği teyit edildi.
Tesnim Haber Ajansı ‘na röportaj veren söz konusu kaynak şunları söyledi: “Bu otobüsler bugün öğleden sonra Fua ve Keferya ilçelerindeki polisler tarafından araması yapıldıktan sonra bölgeye giriş yaptı.
 99 otobüs Suriye Kızılayı görevlilileriyle birlikte, bölgeye daha önce gelmiş olan 21 otobüsle birlikte bölgedeki savunmasız halkı güvenli bölgeye taşımak amacıyla bölgeye giriş yaptı. Öte yandan bölgedeki silahlı kişiler aileleri ile birlikte tekfirci teröristlerin işgal ettiği Şam’ın batısında bulunan Mezaya, El-Zebdani bölgelerinden çıkış yapacak.
Tüm bunlar yaşanırken, tekfirci terörist gruplar geçtiğimiz akşam gaz kapsülleriyle Fua’yı hedef aldı ve yapılan anlaşmayı açık bir şekilde ihlal ettiler.
Fua ve Keferya’da yaşayan yaklaşık 8 bin kişi yapılan anlaşma kapsamında Halep’e nakledilecek ve buna karşın yaklaşık 3 bin 800 silahlı kişi yakınlarıyla birlikte Şam dolaylarında bulunan Zebdani, Mezaya ve diğer bölgelerden İdlip’e gönderilecek.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.