Cevad Zarif: İran ve Ekvator yapıcı ilişkileri geliştirmeli

  • 25 Ağustos 2016
  • 984 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: İran ve Ekvator yapıcı ilişkileri geliştirmeli

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ve Ekvator arasında ilişkilerin her zaman yapıcı ve müsbet olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Zarif,  dün bu ülkenin başkenti Quito’da iki ülke arasında düzenlenen ortak iktisadi oturumda yaptığı açıklamada,  İran ve Ekvator’un her zaman siyasi, iktisadi ve ticari alanlarda yapıcı ve müsbet işbirliği içinde olduğunu belirterek, bugün  iki ülke arasında  ilişkilerin geliştirilmesi yönünde ciddi bir iradenin bulunduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı sözkonusu toplantıdan önce basın mensuplarına hitaben yaptığı açıklamada,  İran İslam Cumhuriyeti’nin hiç bir zaman İran aleyhinde yaptırım döneminde İran’la yakın ilişkilerde olan dostlarını unutmayacağını ve ayrıca Latin Amerika ülkeleriyle dostluğa dayalı ilişkilerden ötürü de gurur duyduklarını söyledi.

İran ve Ekvator ülkeleri arasında son 3 gündür, Küba ve Nikaragua’dan sonra Ekvator’da düzenlenen ortak iktisadi oturumlara bu ülkelerin  kamu ve özel sektöründen  çok sayıda şirketler ve yetkililer katılmış  bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.