Mina faciası uluslararası avukatlar tarafından takip edilecek

  • 25 Ağustos 2016
  • 849 kez görüntülendi.
Mina faciası uluslararası avukatlar tarafından takip edilecek

İslami İran dışişleri bakanlığının meclis, konsolosluk ve yurtdışında yaşayan İranlılarla ilgili işlerden sorumlu yardımcısı Hasan Kaşkavi, geçen yıl Hac mevsiminde Mina’da yaşanan faciayı uluslararası avukatlar kanalıyla takip edeceklerini söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Kaşkai, dün İran başsavcısıyla  Mina faciasının boyutlarını ele aldığı toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, İran dışişleri bakanlığının  Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen KOEP’den ayrı olarak  Mina faciasına  odaklandığı gibi bir başka konuya odaklanmadığını  belirterek, Mina faciasıyla ilgili olarak bu zamana kadar 580 önemli görüşme yaptıklarını söyledi.
Kaşkavi, Mina faciasıyla ilgili olarak  uluslararası  adalet divanı ve uluslararası ceza divanının bulunduğunu ama İran ve Suudi rejiminin sözkonusu bu iki kurumda üyeliğinin tam olmadığından ötürü İran’ın Suudi rejimi aleyhinde sözkonusu iki kurumda  dava açamadığını söyledi.
İran dışişleri bakan yardımcısı, elbette Mina faciasıyla ilgili olarak  insan hakları konseyi ve BM genel kurulunda  siyasi açıdan şikayetçi olma imkanının olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.