Chomsky: Avrupa KOEP için Amerika’nın öfkesine katlanmak istemiyor

  • 28 Aralık 2021
  • 344 kez görüntülendi.
Chomsky: Avrupa KOEP için Amerika’nın öfkesine katlanmak istemiyor

Amerikalı ünlü filozof Noam Chomsky, Çin ve Amerika’nın yandaşı ülkelerin Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP nükleer anlaşmasına yönelik eğitimini kıyasladığı açıklamasında, Çin hiç bir zaman Avrupa gibi davranmadığını belirtti

Chomsky, Çin Avrupa gibi olmadığını, Avrupa ülkeleri Amerika yönetimi İran ile imzalanan KOEP nükleer anlaşmasını yok etmeye ve İran’ı cezalandırmak için ağır yaptırımları dayatmaya karar verdiğinde, anlaşmayı feshetmesinden öfke duyabileceğini belirtti.

Chomsky şöyle ekledi:

Avrupalılar hatta Amerika’nın ölümcül yaptırımlarından kaçınmak için bazı yollara başvuracaklarını söyleyebilir, ama sonuçta onlar hiç bir planları olmadan yollarına devam eder ve üvey babalarının öfkesine ve Washington tarafından kontrol edilen uluslararası mali sistemden ihraç edilmek gibi cezalara katlanmak istemezler.

Çin yönetimi şimdiye dek birçok kez Amerika’nın KOEP çerçevesinde İran’a dayattığı tek taraflı illegal yaptırımların kaldırılmasını istedi.

Amerika terör devleti kendi çıkarları ve hedefleri doğrultusunda dünyada en çok yaptırım dayatan ülkedir. Amerika’nın İran, Rusya, Venezuela, Çin, Küba ve diğer bazı ülkelere dayattığı yaptırımlar bu ülkelerin tıbbi malzemelere ve ilaçlara ulaşmalarını da zor duruma sokuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.