CIA başkanı da Pakistan’ı terörizme destek vermekle suçladı

  • 09 Ocak 2018
  • 964 kez görüntülendi.
CIA başkanı da Pakistan’ı terörizme destek vermekle suçladı

ABD’de Turmp’tan sonra ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo da, Pakistan’ı radikalistlere ve teröristlere destek vermekle suçladı.

Mike Pompeo, CNN kanalına verdiği demeçte, Pakistan’ın geçtiğimiz yıllarda ve hala da, Afganistan’da Amerikan güçlerini hedef alan Taliban ve Hakkani grubuna güvenli sığınaklar verdiğini iddia etti.

CIA başkanı, Pakistan’a  açık mesajlarının bu siyasetin artık ABD tarafından tahammül edilemeyeceği olduğunu belirterek, Pakistan yönetiminin topraklarında teröristler için güvenlikli bölgeler oluşturmasına son vermesi gerektiğini ve bu arada ABD’nin Pakistan’a mali yardımlarının da ancak  terörizmle mücadelede ABD ile işbirliği şartıyla mümkün olacağını bildirdi.

Amerikan hükümeti son zamanlarda Pakistan’a daha önce kararlaştırdığı 2 milyar dolar mali yardımı terörizmle işbirliği yapmadığı iddiasıyla dondurmuştu.

Amerikan başkanı Trump, yılın başında yaptığı konuşmada Pakistan’ı açık bir şekilde terörizme destek vermekle suçlamış ve Pakistan’ın Amerikan hükümetlerini geçen dönemlerde kandırdığını ileri sürmüş ve Amerikan hükümetlerinin geçen 15 yılda ahmaklar gibi Pakistan’a 33 milyar dolar  mali yardım yaptıklarını bildirmişti.

Bu arada Pakistan başbakanı ve dışişleri bakanı ise Turmp ve diğer ABD’li yetkililerin iddialarını  reddettiler. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.