Cihangiri: Yaptırımların kaldırılması yakındır

  • 17 Aralık 2015
  • 824 kez görüntülendi.
Cihangiri: Yaptırımların kaldırılması yakındır
İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, çok yakında İran halkı aleyhindeki batının tek yönlü yaptırımlarının kaldırılacağını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre İslami İran cumhurbaşkanı Birinci yardımcısı İshak Cihangiri, gittiği Cezayir’de İranlı tüccarlar ve aktif sektörler temsilcileri ile yaptığı toplantıda, 5+1 grubu ülkelerinin, İran’a karşı uygulanan yaptırımların asıl kaynağı ve destekçisi olduklarını, fakat UAEA Yönetim kurulun onayıyla daha önceki tüm kararnamelerin iptal edilmesini ve İran karşıtı yaptırımların tümünün kaldırılmasını istediklerini açıkladı.

İran hükümetinin özel sektöre destek verdiğini de belirten Cihangiri, İran yönetimi ve özel sektörünün Afrika kıtası için ciddi bir programlama içinde olduklarını ve İran piyasasının önemli bir bölümün Afrika ülkeleri oluşturabileceğini söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı, önümüzdeki günlerde KOEP’in hayata geçirilmesiyle İran aleyhindeki yaptırımların kaldırılacağını ve artık bankacılık sisteminin ticari ve ekonomik faaliyetlerin artırılmasına destek olabileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.