Çin: Dünya Afganistan’a baskı yerine ona yardımcı olsun

  • 20 AÄŸustos 2021
  • 2.163 kez görüntülendi.
Çin: Dünya Afganistan’a baskı yerine ona yardımcı olsun

Çin dışiÅŸleri bakanı, dünyanın Afganistan’ı yönlendirmek ve desteklemek için çalışması gerektiÄŸini, böylece daha fazla baskı yapmak yerine, yeni hükümete gücün devrinin gerçekleÅŸmesi gerektiÄŸini ifade etti.

El-Alem’in bildirdiÄŸine göre Wang Yi Ä°ngiliz mevkidaşı Dominik Raab ile telefon görüşmede, “Taliban’ın 20 yılın ardından tekrar iktidar olduÄŸu Afganistan’da durumun hala istikrarsız ve belirsiz olduÄŸunu” söyledi.
Yi sözlerinin devamında uluslararası toplumun daha fazla baskı yapmak yerine, durumu istikrara kavuşturmaya yardımcı olan olumlu bir yöne teşvik ederek yönlendirmesi gerektiğini söyledi.
Çin DışiÅŸleri Bakanı, uluslararası toplumun Afganistan’ı jeopolitik bir savaÅŸ alanı olarak kullanmaması gerektiÄŸini vurgulayarak, halkının iradesi ve bağımsızlığına saygı duyması gerektiÄŸini ifade etti.
Reuters’e göre Çin, Taliban’ı Afganistan’ın yeni hükümdarı olarak henüz tanımadı fakat geçen ay DışiÅŸleri Bakanı Wang Yi, Taliban’ın Tianjin’deki siyasi büro baÅŸkanı Molla Baradar’ı ağırladı.
Yi söz konusu toplantıda yaptığı açıklamada, Taliban’ın Afganistan barış ve yeniden inÅŸa sürecinde önemli bir rol oynamasının beklendiÄŸini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.