Çin’de korona nedeniyle ölü sayısı 2 bin 837’ye çıktı

  • 01 Mart 2020
  • 8.639 kez görüntülendi.
Çin’de korona nedeniyle ölü sayısı 2 bin 837’ye çıktı

Çin’de yeni korona virüsü nedeniyle dün 47 kişi hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 2 bin 837’ye çıktı.

Çin Ulusal SaÄŸlık Komisyonu, ülke genelindeki korona vakası sayısının önceki güne göre 100 kiÅŸi artarak 427 olarak kayıtlara geçtiÄŸini açıkladı. Vakaların sadece 4’ünün salgının merkezi olduÄŸu düşünülen Hubei eyaletinin dışında görüldüğü belirtildi. Komisyon, ülke genelindeki toplam vaka sayısının 79 bin 251’e, taburcu edilen kiÅŸi sayısının ise 39 bin 2’ye çıktığı bilgisini verdi.

Bu arada Güney Kore, günlük bazda vaka sayısında art arda üç gündür Çin’i geride bıraktı. Güney Kore’de korona virüsü salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi. Ãœlkede dün 594 yeni vaka kayıtlara geçerken, toplam vaka sayısı ise 2 bin 931’e çıktı. Yeni vakaların 476’sının Daegu kentinde ve Shincheonji kilisesiyle iliÅŸkili olduÄŸu, kentteki toplam vaka sayısının 2 bini geçtiÄŸi aktarıldı. 2.5 milyon nüfusa sahip kentteki vakalar, ülke toplamının yüzde 70’ten fazlasını oluÅŸturuyor.

Öte yandan Ä°ran’da can kaybı ve vaka sayılarındaki artış sürüyor. Ãœlkede korona virüsü salgının ölü sayısı 34’e, vaka sayısı ise 388’e yükseldi.

Ä°talya’da da ise hayatını kaybedenlerin sayısı 21’e, vaka sayısı ise 888’e çıktı.

Åžu ana kadar dünya genelinde meydana gelen yeni korona virüsü salgını kaynaklı toplam can kaybı sayısı 2 bin 923’e ulaÅŸtı.

En az 50’den fazla ülkeye sıçrayan korona virüsü nedeniyle 2 bin 830’dan fazla kiÅŸi öldü, en az 80 bin kiÅŸi ise enfekte oldu.

Ekvador’da ilk vaka tespit edilirken, vaka sayısı Fransa’da 73’e, Almanya’da 66’ya, Ä°ngiltere’de 23, Irak’ta 13’e, Hollanda’da 4’e yükseldi. ABD’de ise korona virüsü nedeniyle ilk ölüm yaÅŸandı.

ABD’de korona virüsü kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. Washington eyaleti Sağlık Ofisi, Seattle kenti yakınlarındaki King County bölgesinde yaşayan bir hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı. ABD’de şu ana kadar teyit edilmiş 66 vaka bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.