Korona Amerika’da; Washington’da olağanüstü durum ilan edildi

  • 01 Mart 2020
  • 1.335 kez görüntülendi.
Korona Amerika’da; Washington’da olağanüstü durum ilan edildi

Amerika’nın Washington eyaletinde bir kişinin korona virüsten ölmesinin ardından bu eyalette olağanüstü durum ilan edildi.

Washington eyaleti valisi Jay Inslee, eyalette bir kişinin korona virüsten ölme haberi medyaya yansıdıktan sonra eyalette olağanüstü durum ilan etti.

Amerika’da korona virüsten ilk ölüm vakası Washington eyaletinde kayda geçti. Washington sağlık idaresi bir kişinin korona virüsten öldüğü yönünde çıkan haberi doğruladı. Sağlık idaresi söz konusu şahıs tedavi altına alındığını, ancak Cumartesi günü hayatını kaybettiğini belirtti.

Amerika yönetimi bu ülkede korona virüsten etkilenenlerin sayısını açıklamıyor.

Bu arada İran milletine her türlü yaptırım dayatmaktan çekinmeyen ABD Başkanı Donald Trump, Tahran talep ettiği takdirde beyaz saray korona virüsle mücadelede yardım etmeye hazır olduğunu iddia etti.

Amerika yönetimi 8 Mayıs 2018’de Bercam nükleer anlaşmasından çekildikten sonra İran’a geniş çaplı yaptırım dayatmaya başladı. Amerika yönetimi geçen Çarşamba günü de insan severlik jesti yaparak İran’a İsviçre üzerinden gıda ve ilaç vermek üzere yeni bir mekanizmayı hayata geçirdiklerini iddia etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi bu habere gösterdiği tepkide, İran yaptırımları tanımadığı gibi insani yardım kanalı diye bir şeyi tanımadığını vurguladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.