David Cameron ve Davutoğlu ikili görüşme yaptı

  • 10 Aralık 2014
  • 902 kez görüntülendi.
David Cameron ve Davutoğlu ikili görüşme yaptı

Türkiye’de temaslarda bulunan Ä°ngiltere baÅŸbakanı David Cameron Ankara’da Türkiye baÅŸbakanı Ahmet DavutoÄŸlu ile baÅŸ baÅŸa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleÅŸtirdi. Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenleyen ikili, görüşmelerin çok iyi geçtiÄŸini belirttiler.

Cameron, burada yaptığı konuÅŸmada, Türkiye’de olmaktan duyduÄŸu memnuniyeti dile getirirken, DavutoÄŸlunun baÅŸbakan olmasının ardından Türkiye’yi ilk ziyaret eden baÅŸbakanın kendisi olduÄŸunu hatırlattı.

Türkiye ile ikili iliÅŸkilerin çok güçlü olduÄŸunu ve daha da güçleneceÄŸini düşündüğünü belirten Cameron, “Özellikle ÅŸimdi gelmek istedim çünkü Ä°ngiltere’deki insanlar için çok açık ki ekonomik ve ulusal güvenliÄŸimiz Türkiye ile iyi bir iliÅŸkiye sahip olmakla çok baÄŸlantılı” diye konuÅŸtu.

Cameron, yabancı savaşçılarla ilgili soruya verdiÄŸi cevapta, Ä°ngiltere’de konuya iliÅŸkin bir mevzuatı kabul etmek üzere olduklarını, bu sayede kiÅŸilerin bu tür çatışmalara katılmak üzere seyahati durumunda pasaportlarına el konulabileceÄŸini, gerekirse belirli kısıtlamalara gidileceÄŸini anlattı.

Bu konuyu DavutoÄŸlu ile de konuÅŸtuklarını belirten Cameron, “Suriye konusunda ortak bir bakış açısına sahibiz” dedi.

DavutoÄŸlu da, bir soru üzerine, Suriye’de, Irak’ta, Ukrayna’da yabancı savaşçı görmek istemediklerini, yabancı savaşçılara karşı tutumlarının açık ve net olduÄŸunu belirterek, “Yabancı savaşçılar, bütün uluslararası toplum için ve bulundukları ülkeler için, topraklar ve komÅŸu ülkeler için de bir tehdittir. Türkiye hiçbir zaman yabancı savaşçıların Türkiye üzerinden geçiÅŸine ya da Suriye’deki varlıklarına müsamaha göstermemiÅŸtir, göstermeyecektir. Bunun net olarak bilinmesini isterim” dedi.

DavutoÄŸlunun bu açıklamasına raÄŸmen ancak bilindiÄŸi gibi Türkiye, Suriye’de terör örgütlerine destek vermekle suçlanırken hükümet bu konuda Türkiye içinde de çok ciddi eleÅŸtiriler almaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.