Dehgani: ABD’nin zalimce yaptırımları İran halkını hedef almıştır

  • 02 Kasım 2017
  • 1.493 kez görüntülendi.
Dehgani: ABD’nin zalimce yaptırımları İran halkını hedef almıştır

ABD’nin Küba’ya karşı yaptırımlarının kınanması konusundaki BM Genel Kurulu toplantısında İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler ve Uluslararası Güvenlik Genel Müdürü Washington’un Havana’ya yaptırımlarını, uluslararası hukuk ilkelerine ve Birleşmiş Milletler Şartının metin ve ruhuna aykırı şekilde ihlal ediyor. 

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler ve Uluslararası Güvenlik Genel Müdürü Golam Hüseyin Dehgani Çarşamba akşamı Küba’nın ABD tarafından yaptırıma tabii tutulan tek ülke olmadığını belirterek, Washington’ın son 40 yıl boyunca sürekli olarak İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde gerçekleştirdiği zalimce yaptırımların her zaman İran halkı ve onların temel haklarını hedef aldığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Çarşamba günü ABD’nin Küba’ya yönelik yaptırımlarına son verme yönünde bir karar aldı.

Karar, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından İran İslam Cumhuriyeti de dahil olmak üzere 191 ülkenin onayı ile kabul edildi. Bu karara karşı yalnızca ABD ve Siyonist rejim oy kullandı.

Kararname tasarısı Küba tarafından sunulmuştu.

1992’den beri Birleşmiş Milletler, Birleşik Devletler tarafından Küba’ya karşı uygulanan yaptırımlara ve ekonomik ablukaya son verilmesi için çok sayıda kararnameyi onaylamış, ancak Washington bu kararları sürekli olarak dikkate almamıştır.

Trump, Beyaz Saray’da başkanlık koltuğuna oturduktan hemen sonra Obama döneminde başlatılan Küba ile ilişkilerinin iyileştirilmesi sürecini derhal sonlandırmış ve yaptırımlara yeniden başlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.