Dünyada Müslüman nüfus arttı

  • 29 Mayıs 2017
  • 1.434 kez görüntülendi.
Dünyada Müslüman nüfus arttı

Amerika’da bir araÅŸtırma enstitüsü tarafından yapılan tahkikatta, dünyanın müslüman nüfusunun önemli ölçüde artış kaydettiÄŸini ortaya koydu.

El-Masdar internet sitesinin yazdığına göre Amerikan PEW araştırma enstitüsü dünyanın büyük dinleriyle ilgili araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Bu araştırmaya göre mukaddes İslam dini mevcut şartlarda öteki dinlere oranla daha hızlı bir gelişme süreci içinde bulunmaktadır.

Dünyadaki Müslümanların sayısının 2015 yılı itibariyle 1.8 milyarı bulduÄŸu belirtilirken, Ä°slam’in 2100 yılına kadar dünyanın en büyük din topluluÄŸu haline geleceÄŸi tahmin ediliyor. Ä°slam’ın dünyada en hızlı büyüyen din olması sebebiyle, mevcut demografik eÄŸilimlerinin sürmesi durumunda 2100 yılına kadar Ä°slam’ın dünyanın en büyük dini haline geleceÄŸi hesaplandı.

Dünya nüfusunun 2015-2060 döneminde yüzde 32 büyümesi beklenirken, aynı süre içinde Müslümanların sayısı yüzde 70 gibi hızlı bir artış göstereceği düşünülüyor. Bu süre içinde içinde Hristiyanların sayısındaki artış ise yüzde 34 olarak öngörülüyor.

Öte yandan, OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika’da yaÅŸayan Arapların dünyadaki Müslümanların sadece yüzde 20’sini oluÅŸturduÄŸu, yüzde 62’sinin ise Endonezya, Hindistan, Pakistan, BangladeÅŸ, Ä°ran ve Türkiye dahil Asya ve Pasifik’teki Arap olmayan ülkelerde yaÅŸadığına dikkat çekildi.

AraÅŸtırma raporunda, halen dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya olduÄŸu hatırlatıldı. Ancak 2050 yılına kadar Hindistan’ın, nüfusunun çoÄŸunu Hindu dini mensupları oluÅŸturmaya devam etse de en çok Müslümanın yaÅŸadığı ülke olarak Endonezya’nın yerini alacağı belirtildi.

PEW ayrıca, 2050 yılına kadar ABD’de yüzde 2,1’e çıkacak Müslümanların oranının Avrupa’da yüzde 10’a yükseleceÄŸini de tahmin etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.