Düşmanlar müslümanların vahdetinden korkuyor

  • 07 Ocak 2017
  • 1.473 kez görüntülendi.
Düşmanlar müslümanların vahdetinden korkuyor

Dünya İslam Mezhepleri Takrib Kurumu Genel sekreteri İran İşlerinden Sorumlu yardımcısı Ayetullah Seyyid Hamid Alem’ül Huda, düşmanların müslümanlar arasında vahdet ve dayanışmasından korktuğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Ayetullah Seyyid Hamid Alem’ul Huda, dün İran’ın güney doğusunda yer alan İranşehr kentinde ehlisünnet  öğrencilerin mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, bölge gelişmeleri ve düşmanların müslümanlar arasında  fitne ve ihtilaf çıkarmaya dayalı  girişimlerine işaretle; ”İslam ümmeti İslam düşmanlarının  oyunları karşısında  son derece uyanık olmalıdır’ dedi.

Ayetullah Alem’ul Huda, İslam dinini, muhabbet, sevgi ve kardeşlik dini olarak nitelerken, bu dinin her zaman insanları ihtilaf ve çatışmadan uzak tutmaya çalıştığını söyledi.

Bu arada İslam mezhepleri Takrib Kurumu uluslararası  işler yardımcısı ve eski İran’ın Türkiye büyük elçisi Menuçehr Mutteki de sözkonusu merasimde  yaptığı açıklamada, müslümanların  zaferinin şifresinin vahdet olduğunu belirterek; ”Amerika ve siyonist rejim İsrail başta olmak üzere  İslam düşmanlarının  İslam düşmanlığı ve İslamofobi’yi öncelikli olarak gündemlerine aldıklarını” söyledi.

İranşehr kentinde dini  medreselerde okuyan 397 erkek ve kız  öğrencinin mezuniyet töreni Şii ve Sünni alimlerle ile   Sistan ve Beluçistan eyaletinin  çeşitli yetkileri ve halkın çeşitli kesimlerinin  katılımıyla düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.