Ebu Halebiyye: “Arapların Kudüs Kentine Desteği Yetersiz”

  • 22 Şubat 2015
  • 752 kez görüntülendi.
Ebu Halebiyye: “Arapların Kudüs Kentine Desteği Yetersiz”

Filistin Parlamentosu Kudüs Komitesi Başkanı Ahmed Ebu Halebiyye, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerini tırmandırması konusunda uyarıda bulunarak, ihlallerin Mescid-i Aksa’yı bölme ve el koyma planları çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.

Ebu Halebiyye, Kudüs kentinin maruz kaldığı Yahudileştirme faaliyetlerine kıyasla Arapların Kudüs’e desteğinin yetersiz olduğuna işaret etti.

Hamas Hareketi’nin Filistin Parlamentosu’ndaki grubu “Değişim ve Islah” Enformasyon Dairesi tarafından bugün (22 Şubat Pazar) medya organlarına dağıtılan açıklamalarında Mescid-i Aksa’ya arka arkaya düzenlenen baskınların tehlikesine dikkat çeken Ebu Halebiyye, baskınlara karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere övgüde bulundu.

İşgalci düşmanın son dönemde Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınları yoğunlaştırdığını ve neredeyse her gün geçekleşen baskınların çok sayıda yerleşimcinin katılımıyla yapıldığını kaydeden Ebu Halebiyye, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’da emrivaki bir durum oluşturmak istediğini ve Yahudilerce kutsal sayılan bayram günlerini de bu planı için kullandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.