Ebu Subha: Rafah Kapısı Konusunda Filistin Yönetimi İçinde Çekişme Var…

  • 25 Şubat 2015
  • 728 kez görüntülendi.
Ebu Subha: Rafah Kapısı Konusunda Filistin Yönetimi İçinde Çekişme Var…

Gazze’deki Sınırlar ve Kapılar Heyeti Müdürü Mahir Ebu Subha, Rafah Sınır Kapısı konusunda Filistin Yönetimi içinde gizli bir çekişme yaşandığını söyledi.

“Smart Media” Medya Hizmetleri Merkezi’nin dün akşam (24 Şubat Salı) Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kentinde düzenlediği programda konuşan Ebu Subha, Mısır tarafıyla Rafah Kapısı’nın açılması konusunda herhangi bir görüşme olmadığını belirtti.

Rafah Sınır Kapısı’nda en kötü dönemin uzlaşı anlaşmasından ve geçen yıl Haziran ayı başlarında birlik hükümetinin kurulmasından sonra olduğunu ifade eden Ebu Subha, kapıların devir tesliminin dışlama değil ortaklık esası üzerine gerçekleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Rafah Sınır Kapısı’nın yılbaşından bu yana sadece Ocak ayında 3 gün açıldığını kaydeden Ebu Subha, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın yakında Mısır’a giderek Rafah Kapısı’nın açılmasını istemesinin beklendiğini, Fetih’ten kovulan Muhammed Dahlan’ın kapının açılmasını talep ettiğini fakat talebinin Kahire tarafından reddedildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.