El Sanayi Dünya Konseyi: Ä°ran’ın Sircan Kilimi dünyada eÅŸsizdir

  • 23 Temmuz 2017
  • 1.323 kez görüntülendi.
El Sanayi Dünya Konseyi: Ä°ran’ın Sircan Kilimi dünyada eÅŸsizdir

Ä°ran’ın güneyinde yer alan Kirman eyaletine baÄŸlı Sircan ilinde kilim dokuma atölyelerinde araÅŸtırma yapan El Sanayi Dünya Konseyi hakem ve gözlemcileri, katıldıkları basın toplantısında Ä°ran’ın el sanatları ve dokumacılığı ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Ä°RNA’nın verdiÄŸi habere göre Sircan kiliminin eÅŸsiz olduÄŸunu ve ÅŸimdiye kadar gördüğü en iyi kilim olduÄŸunu belirten El Sanayi Dünya Konseyi uzmanı Gada Hecavi, Sircan halkının kilim dokumacılığına gösterdikleri ilginin çok iyi bir geliÅŸme olduÄŸunu ve yakında bu ÅŸehrin sanat alanında UNESCO kayıtlarına geçmesini temenni ettiÄŸini söyledi.

Uluslararası hakemlerden Koien Ry Dide Nuri de Hecavi’nin sözlerini doÄŸrulayarak, Sircan’da gördüğü sanat benzerini dünyanın baÅŸka hiç bir yerinde görmediÄŸini söyledi.

Ä°ran Kültürel Miras, El sanatları ve turizm teÅŸkilatı baÅŸkanı Zehra Ahmedipur ise dün bu heyetin Ä°ran’a geliÅŸi sırasında attığı Twitte Sircan kiliminin globalleÅŸmenin ve dünya kayıtlarına geçmenin eÅŸiÄŸinde olduÄŸunu bildirmiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.