El’Bire’de 10 Filistinli yaralandı

  • 16 Mayıs 2022
  • 98 kez görüntülendi.
El’Bire’de 10 Filistinli yaralandı

Irkçı İsrail güçleri Batı Şeria’da Nekbe’nin yıldönümünde işgal altındaki Kudüs ve Tulkerm’e saldırdı.

Filistin Kızılayı Pazar günü yaptığı açıklamada, kuzeydeki El-Bire kentindeki trajedinin 74. yıl dönümü münasebetiyle Batı Şeria’daki Siyonist yerleşim yeri Beyt El’e karşı düzenlenen yürmüyüş sırasında Siyonist askerler ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda on kişinin öldüğünü duyurdu.

Habere göre, yaralılardan üçü vurularak, yedi kişi plastik mermilerle yaralandı. Göz yaşartıcı gazın solunması sonucu onlarca kişi de solunum sorunu yaşadı.

Yerel haber kaynakları, Filistinli gençlerle Kudüs’teki Abu Dabi Üniversitesi’ne saldıran ve öğrencilere göz yaşartıcı gaz atan işgalci güçler arasında çatışmalar olduğunu da bildirdi.

Benzer çatışmalar Tulkerm’de de meydana geldi ve bu sırada işgal güçleri şehrin teknik okuluna göz yaşartıcı gaz attı. Filistinli gençler de taşlarla işgal kuvvetlerine karşılık verdi.

Bu arada işgal askerlerinin iki gün önce Batı Şeria’daki Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında yaralandıktan sonra işgal güçlerince gözaltına alınan Davud ez-Zübeydi dün  (15 Mayıs Pazar) şehit oldu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.