Ziyad el-Nehale: Siyonist proje ebediyen yok edilmelidir

  • 16 Mayıs 2022
  • 106 kez görüntülendi.
Ziyad el-Nehale: Siyonist proje ebediyen yok edilmelidir

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, 74 yıldır Filistin halkının, zor koşullara rağmen, cani Siyonist rejimin suçları ve saldırılarıyla tüm iradesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

15 Mayıs 1948, Filistinliler için bir “felaket  günü” ve Filistinlilerin Siyonistler tarafından zorunlu göçünün bir simgesidir.

Sema haber ajansına göre, Filistin İslami Cihad hareketi genel sekreteri Ziyad el-Nehale, dün yaptığı açıklamada, Filistin halkının tüm iradesiyle ve karmaşık koşullara rağmen cani Siyonist rejimin suçlarıyla yüzleştiğini vurguladı.

Bu dönemde Filistin halkının gücünün ve güveninin arttığını belirten el’Nehale, siyonizmin bu planının bu bölgede sonsuza kadar yıkılması  gerektiğini bildirdi.

El’Nehale, Filistin halkının Siyonist rejime karşı savaşta önemli  başarılar elde ettiğini kaydederek, Filistinli gençlerin düşmanla savaşma ve onu ülkelerinden kovma konusunda daha kararlı hale geldiğini sözlerine ekledi.

Filistin’in her yerinde Siyonistlerle doğrudan bir çatışmanın olduğunu belirten Filistinli şahsiyet,  “Yovm el-Nekbe” olarak bilinen Filistin’in feci işgalinin dünyanın önde gelen şer güçlerinin desteğiyle yürütüldüğünü vurguladı.

El’Nehale, Filistin halkının mücadele devam ettiğini belirterek, Filistin halkının şu anda direnişi desteklediğini ve Siyonist rejimi tehdit edebileceğini de sözlerine ekledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) de Filistin’in işgalinin 74. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, işgalcilerin Filistin topraklarında yeri olmadığını belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.