Emir Abdullahiyan: Siyonist İsrail bölgenin öfke ateşinde yanacak

  • 10 Ağustos 2019
  • 1.112 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Siyonist İsrail bölgenin öfke ateşinde yanacak

İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, terör rejimi İsrail’in, Amerika’nın Fars Körfezi’nde oluşturmaya çalıştığı askeri koalisyona muhtemelen katılma girişimine tepki göstererek, ‘siyonist İsrail, Hürmüz boğazına gelirse bölgenin öfkesiyle yanar’ dedi.

Terör rejimi İsrail dışişleri bakanı Yisrael Katz, yaptığı açıklamada, ‘İsrail’in, Amerika’nın oluşturacağı sözkonusu koalisyon içinde yer alacağını’ bildirmişti.

Bu arada Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün de twitter hesabından yaptığı açıklamada, Amerika’nın Hürmüz boğazında her türlü askeri koalisyon girişiminin bölgede güvensizliğin artmasına neden olacağını bildirdi.

Emir Adbullahiyan, İran’ın Hürmüz Boğazının güvenliğinin  sağlanmasında en önemli rolü oynadığını söyledi.

(Bu arada dün bir açıklama yapan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi de, Siyonist rejimin Fars Körfezindeki varlığını İran aleyhine bir tehdit olarak nitelerken, Fars Körfezinde Siyonistlerin varlığına karşılık vermenin İran’ın hakkı olduğunu söyledi.

Musevi, Amerika tarafından Fars Körfezinde gemicilik güvenliğinin sözde  temini için oluşturulmaya çalışılan koalisyona Siyonist rejimin katılmaya hazır olduğu haberleri ile ilgili, ‘’İran’a göre bu koalisyonun temeli gerginlik yaratmaktadır ve İran Siyonist rejimin bu koalisyona katılmasını kendi güvenliği, hakimiyeti ve toprak bütünlüğü için bir tehdit görmektedir.”  dedi.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.