Emir Abdullahiyan: Siyonist rejimin küstah eylemleri kesinlikle cevapsız kalmayacak

  • 03 Mayıs 2021
  • 303 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Siyonist rejimin küstah eylemleri kesinlikle cevapsız kalmayacak

Uluslararası Filistin İntifadasını Destekleme Konferansı Genel Sekreteri Hüseyin Emir Abdullahiyan, Siyonist rejimin küstah eylemlerinin kesinlikle cevapsız kalmayacağını vurguladı.

Dün, ”Dünya Kudüs Günü” arifesinde Emir Abdullahiyan,  Hamas hareketinin Tahran  ofisi başkanı Halid Kaddumi ile görüşmesinde,  İran’ın Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için tam desteğini tekrarladı.

Emir Abdullahiyan, bölgedeki gelişmelere ve işgal altındaki topraklarda yaşanan olaylara değinerek, “Siyonist rejimin küstah ve aşağılık  eylemleri kesinlikle cevapsız kalmayacak ve direniş ekseni siyonistlerin herhangi bir küstahlığına öncekinden daha güçlü şekilde karşılık verecektir.” dedi.

”Bugün Filistin direnişi, siyasi ve sahada önemli bir bölgesel ve etkili aktivist haline geldi.” diyen Emir Abdullahiyan, terör rejimi İsrail ile ilişkileri normalleştiren  Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni de eleştirirken, ”İran, Kudüs başkentli ve tarihi Filistin topraklarında ‘tek bir Filistin devletinin kurulması için her türlü bölgesel çalışmalara destek verecektir’ dedi.

Sözkonusu görüşmede Hamas yetkilisi Halid Kaddumi de, İran İslam Cumhuriyetinin Filistin halkına yönelik desteklerine teşekkür ederek,  rahmetli İmam Humeyni ve İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin Filistin ve Kudüs’ün  önemli bir meselesi olarak canlı tutulmasındaki rollerinin önemine işaretle, ”İran İnkılabı’nın başından beri  her zaman mazlum Filistin halkı  ve direniş ülkülerinin hamisi olduğunu’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.