İmam Hamanei: Kudüs Gücü, Batı Asya’da pasif diplomasinin önlenmesinde en büyük faktördür

  • 03 Mayıs 2021
  • 1.062 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Kudüs Gücü, Batı Asya’da pasif diplomasinin önlenmesinde en büyük faktördür

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, ”Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü, Batı Asya’da pasif diplomasiyi önlemede en büyük etkili faktördür.” dedi.

İslam İnkılabı Rehberliği ofisi sitesinden yapılan açıklamada,  İslam İnkılabı Rehberi  ‘Dünya İşçi Günü ve Öğretmenler Günü’ münasebetiyle dün yaptığı açıklamada, bazı yetkililerin yaptığı açıklamaları eleştirirken, bu gibi açıklamaların düşmanlar tarafından kötü amaçlı kullanıldığını belirterek, Kudüs Gücü İslam Cumhuriyeti’nin politikasını gerçekleştirdi.” dedi.

İslam İnkılabı Rehberi, İran İslam Cumhuriyeti’nin düşman ve muhalefet medyasının eline geçen ses kaydı dosyasını eleştirirken, ”Amerikalılar uzun yıllardır İran İslam Cumhuriyeti’nin nüfuzundan rahatsızlar ve bundan dolayı da şehit Süleymani’den rahatsızlar ve bu sebeple onu şehit ettiler’ dedi.

İslam İnkılabı Rehberi, ”ister Kudüs Gücü, ister Şehit Süleymani hakkında, yapılacak açıklamalarda   düşmanların hoşuna gidecek ve onların sözlerini tedai ettirecek tutumdan kaçınılmalıdır’ dedi.

İslam inkılabı rehberi, ülkenin planlarının askeri, bilimsel, kültürel ve diplomatik programları içerdiğini ve bunların hepsinin ülkenin politikasını oluşturduğunu belirterek, bir bölümün diğer bölümü inkar etmesinin aslında anlamsız olduğunu ve bunun, İran İslam Cumhuriyeti yetkilisi tarafından yapılmaması gereken  büyük bir hata olduğunu söyledi.

İmam Ayetullah Hamenei, Batılıların İran’ın dış politikasının kendi bayrakları altında olması konusunda ısrar ettiklerini zira ”Hem son Kaçar dönemi hem de Pehlevi dönemlerinde İran’ın onların kontrolünde olduğunu fakat inkılab’ın, İran’ı onların sultasından çıkardığını  ve bundan dolayı onların şimdi yeniden kendi sultalarını kurmaya çalıştıklarını” söyledi.

İslam inkılabı rehberi, dünyanın hiçbir yerinde Dışişleri Bakanlığında dış politikanın belirlenmediğini zira dünyanın her yerinde belirleyici üst düzey meclislerin ve üst düzey yetkililerin bulunduğunu belirterek dışişleri bakanlığının da bunda katılımının olduğunu ama uygulayıcı olduğunu söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi, İran İslam Cumhuriyeti’nde Milli Güvenlik Yüksek Kurulu olduğunu ve herkesin orada  hazır olduğunu, kararların alındığını ve Dışişleri Bakanlığının bunları kendi yöntemiyle uygulaması gerektiğini vurguladı.

İmam Ayetullah Hamanei, İran’da yapılacak seçimler hakkında da, seçimlerin kelimenin tam anlamıyla önemli bir fırsat olduğunu ve insanların seçimlerden soğutulmaması  gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.